Resepi Sosej Roll Sukatan Cawan Terkini 2024

Posted on

Resepi Sosej Roll Sukatan Cawan – Adakah anda sedang mencari resepi yang mudah dan lazat untuk mencuba di dapur anda? Jika ya, resepi sosej roll simple adalah pilihan yang sempurna!

Resipi sosej roll lembut dan bergizi ini bukan sahaja sesuai sebagai sarapan pagi yang cepat, malah juga sebagai makanan ringan yang menyelerakan.

Artikel ini akan membimbing anda melalui langkah-langkah kreatif untuk mencipta hidangan sosej roll resepi yang memukau, sesuai untuk perkongsian di majlis santai bersama keluarga atau rakan-rakan.

Jadi, jom bersedia untuk merasai kelezatan resepi sosej gulung moist sukatan cawan yang dibalut dengan lembut dalam resepi yang praktikal ini!

Anda juga bisa semak resepi di sini dan tempat makan best di sini.

Bahan Sosej Roll Sukatan Cawan

imej Bahan Sosej Roll Sukatan Cawan
imej Senarai Bahan Sosej Roll Sukatan Cawan (gambar sosej roll sukatan cawan)

Resepi Sosej Roll Sukatan Cawan – Resepi sosej roll simple sukatan cawan pada resepi sosej roll mudah dan sedap kami senaraikan dibawah ini,

 • roti gardenia @ roti sandwich
 • hotdog -bagus guna ayamas sebab tak kecut bila masak
 • slices cheese
 • telur dipukul
 • bread crumb/ serbuk roti (kami guna yg warna kuning oren)
 • cili sos/ mayonis

Cara Buat Sosej Roll Sukatan Cawan

imej Cara Buat Sosej Roll Sukatan Cawan
imej Cara Membuat Sosej Roll Sukatan Cawan (sosej roll sukatan cawan recipes)

Resepi Sosej Roll Sukatan Cawan – Cara membuat sosej roll homemade viral pada resipi sosej roll simple kami senaraikan dibawah ini,

 1. Rebuskan hotdog sampai masak, sejukkan kejap.
 2. Ambil roti sandwich, letakkan cheese di atas roti & hotdog di atas cheese dan gulung ketat.
 3. Celupkan dlm telur kemudian salutkan dgn bread crumb, pastikan gulungan x terbuka, goreng dalam minyak smpai garing, toskan bila dah masak.
 4. Cicah dengan ape2 sos yang anda suka, kami guna cili sos & mayonis.

Nota (Resepi Sosej Roll Sukatan Cawan)

Resepi Sosej Roll Sukatan Cawan – Berikut adalah beberapa tips yang berguna untuk resipi sosej gulung homemade dibawah ini:

 • Semasa membentuk sosej roll, pastikan anda menyusun dengan rapi dan kemas agar hasil akhir kelihatan menarik dan profesional.
 • Anda boleh bereksperimen dengan pelbagai jenis isi untuk sosej roll, seperti keju, sayuran, atau sos kegemaran anda, untuk menambahkan variasi dan keunikan pada hidangan. Selamat mencuba!

Tags:

You might also like these recipes

Leave a Comment