Resepi Puding Koktail Sukatan Cawan Terkini 2024

Posted on

Resepi Puding Koktail Sukatan Cawan – Apabila mencari pencuci mulut yang menyegarkan dan menggugah selera, resepi agar agar cocktail menjadi pilihan terbaik.

Dengan kombinasi yang sempurna antara kelezatan buah-buahan segar, tekstur lembut agar-agar, dan keistimewaan rasa manis yang memikat, resepi agar agar buah buahan ini pasti akan memuaskan citarasa anda.

Resepi puding cocktail merupakan hidangan yang sesuai untuk disajikan dalam pelbagai acara, sama ada sebagai pencuci mulut yang menarik perhatian dalam majlis makan malam atau sebagai hidangan manis semasa berbuka puasa.

Dalam artikel ini, kami akan berkongsi resepi puding koktail sedap dan mudah, membolehkan anda mencipta hidangan istimewa resepi agar agar koktail ini dengan mudah di rumah.

Mari kita bergembira dan menikmati kelezatan yang terpancar daripada resipi puding koktail ini!

Anda juga bisa semak resepi di sini dan tempat makan best di sini.

Bahan Puding Koktail Sukatan Cawan

imej Bahan Puding Koktail Sukatan Cawan
imej senarai Bahan Puding Koktail Sukatan Cawan / bahan agar agar koktail / bahan puding buah buahan / bahan agar agar buah buahan (gambar puding koktail / puding koktail recipes)

Resepi Puding Koktail Sukatan Cawan – resepi agar agar buah koktail sukatan cawan pada resepi puding buah buahan sukatan cawan kami senaraikan dibawah ini,

  • 1 bungkus atau 20g agar-agar bertali
  • 900 ml air
  • 1 tin koktel buah-buahan
  • 1 tin susu cair
  • 1 1/2 cawan gula pasir
  • 1 helai daun pandan

Cara Buat Puding Buah

imej Cara Buat Puding Buah
imej Cara membuat Puding Buah buahan / cara buat puding koktail / cara buat agar agar koktail (resepi puding koktail simple / resepi agar agar koktail simple)

Resepi Puding Koktail Sukatan Cawan – cara membuat puding koktail pada puding koktail resepi kami senaraikan dibawah ini,

  1. Bersihkan agar-agar dan didihkan bersama air sehingga larut.
  2. Kemudian, tambahkan gula pasir, daun pandan, serta buah-buahan koktel beserta airnya.
  3. Masukkan susu cair dan masak dengan api perlahan selama 2-3 minit.
  4. Tuangkan campuran ke dalam loyang dan biarkan sejuk.

Nota (Resepi Puding Koktail Sukatan Cawan)

Resepi Puding Koktail Sukatan Cawan – Pilih buah-buahan yang anda suka dan buah-buahan yang tidak mudah rosak (agar agar koktail resepi).

Tags:

You might also like these recipes

Leave a Comment