Resepi Biskut Sprinkle Warna Warni Sukatan Cawan Terkini 2024

Posted on

Resepi Biskut Sprinkle Warna Warni Sukatan Cawan – Artikel ni nak ajak anda merasa keceriaan warna dalam dunia kuih-muih!

Resepi biskut meises warna warni sukatan cawan ni memang power untuk memikat selera dan menyinari hari anda.

Apa yang best, biskut meises warna warni resepi viral ni senang gila sebab kita guna cawan je untuk ukur bahan. Jadi, sesuai lah untuk semua orang, tak kira lah anda pro atau newbie dalam memasak.

Meises biskut resepi simple ni bukan saja cantik dengan ‘sprinkle’ warna-warni, tapi juga boleh bawa seronok gila dalam setiap gigitan.

Jom sama-sama kita masuk dapur, terlibat dalam proses mencipta keajaiban kuih ni, dan tengok macam mana setiap sudu cawan boleh hasilkan kebahagiaan dalam bentuk biskut yang sedap dan menawan!

Anda juga bisa semak resepi di sini dan tempat makan best di sini.

Bahan Biskut Sprinkle Warna Warni Sukatan Cawan

imej Bahan Biskut Sprinkle Warna Warni Sukatan Cawan
imej Senarai Bahan Biskut Sprinkle Warna Warni Sukatan Cawan (Gambar Biskut Sprinkle Warna Warni Sukatan Cawan)

Resepi Biskut Sprinkle Warna Warni Sukatan Cawan – Resipi biskut sprikle warna warni sukatan cawan pada biskut sprinkle warna warni resepi homemade kami senaraikan dibawah ini,

  • 3 1/2 cawan tepung jagung } diayak
  • 1 cawan mentega
  • 1/2 cawan gula halus
  • 2 biji kuning telur
  • 1 sudu kecil esen vanilla
  • sedikit sugar strands } hiasan

Cara Buat Biskut Sprinkle Warna Warni Sukatan Cawan

imej Cara Buat Biskut Sprinkle Warna Warni Sukatan Cawan
imej Cara Membuat Biskut Sprinkle Warna Warni Sukatan Cawan (Biskut Sprinkle Warna Warni Sukatan Cawan Recipes)

Resepi Biskut Sprinkle Warna Warni Sukatan Cawan – Cara buat sprinkle warna warni biskut homemade pada resep biskut sprinkle warna warni sukatan cawan kami senaraikan dibawah ini,

  1. Kacau mentega dan gula halus hingga sebati.
  2. Masukkan kuning telur, esen vanilla dan kacau rata
  3. Masukkan tepung jagung dan diuli
  4. Canaikan adunan dan terapkan bentuk yg anda suka
  5. Sapukan kuning telur di atasnya
  6. Kemudian hiaskan di atasnya dgn gula urai warna warni
  7. Bakar di dalam ketuhar hingga masak kemudian sejukkan atas rak

Nota (Resepi Biskut Sprinkle Warna Warni Sukatan Cawan)

Resepi Biskut Sprinkle Warna Warni Sukatan Cawan –¬†Berikut adalah beberapa tips yang berguna untuk resepi sprinkle warna warni biskut sukatan cawan dibawah ini:

  • Pastikan adunan biskut tidak terlalu lembik atau terlalu keras. Konsistensi yang betul akan memastikan biskut keluar dengan tekstur yang sedap.
  • Elakkan daripada menambah terlalu banyak ‘sprinkle’ ke dalam adunan untuk mengelakkan biskut menjadi terlalu manis.
  • Gunakan teknik pencetan biskut yang kreatif untuk memberikan bentuk yang menarik sebelum dimasak.
  • Sejukkan adunan dalam peti sejuk sebelum dipotong untuk memudahkan proses pembentukan biskut. Selamat mencuba sprinkle warna warni biskut resepi viral !

Tags:

You might also like these recipes

Leave a Comment