Resepi Biskut Meringue Kisses Sukatan Cawan Terkini 2024

Posted on

Resepi Biskut Meringue Kisses Sukatan Cawan – Selamat datang ke dalam dunia yang lembut dan sedap!

Dalam artikel ni, kita nak kongsikan serba sedikit tentang biskut Meringue Kisses Sukatan Cawan yang memang boleh buat terus teruja.

Kalau anda tengah cari resepi yang tak payah pening kepala, cepat, dan confirm sedap, tak payah risau dah sebab kita akan pandu korang langkah demi langkah guna sukatan cawan yang senang nak ikut.

Resepi biskut raya meringue kisses sukatan cawan ni tak hanya lembut je, tapi setiap gigitan tu macam bawa anda ke satu dunia rasa yang unik.

Jom ikut perjalanan kita melalui biskut raya meringue resepi homemade ni, pasti anda akan jadi master dalam memeriahkan dapur dan memuaskan selera sendiri.

Anda juga bisa semak resepi di sini dan tempat makan best di sini.

Bahan Biskut Meringue Kisses Sukatan Cawan

imej Bahan Biskut Meringue Kisses Sukatan Cawan
imej Senarai Bahan Biskut Meringue Kisses Sukatan Cawan (Gambar Biskut Meringue Kisses Sukatan Cawan)

Resepi Biskut Meringue Kisses Sukatan Cawan – Resipi biskut meringue kisses sukatan cawan pada biskut meringue kisses resepi homemade kami senaraikan dibawah ini,

Bahan A :

  • 2 biji putih telur
  • 9/10 cawan atau 180 gram gula
  • 1/4 sudu teh cream of tartar

Bahan B :

  • 1/2 sudu besar tepung jagung
  • 150 gram coklat masakan, dicairkan

Cara Biskut Meringue Kisses Sukatan Cawan

imej Cara Biskut Meringue Kisses Sukatan Cawan
imej Cara Membuat Biskut Meringue Kisses Sukatan Cawan (Biskut Meringue Kisses Sukatan Cawan Recipes)

Resepi Biskut Meringue Kisses Sukatan Cawan Р Cara buat biskut meringue kisses sukatan cawan pada resep biskut meringue kisses sukatan cawan kami senaraikan dibawah ini,

  1. Pukul putih telur bersama dengan cream of tartar sehingga kembang dan kaku. Campurkan gula sedikit demi sedikit hingga pekat.
  2. Kaup dan balikkan (B) hingga ia sempurna.
  3. Bubuh adunan kedalam beg piping bermuncung bintang. Paipkan keatas kertas pembakar.
  4. Bakar pada suhu 130 darjah C selama 1 jam atau sehingga ia ranggup.
  5. Sesudah sejuk, celup meringue dengan coklat masakan cair. Letak diatas kertas minyak sehingga ia keras.

Nota (Resepi Biskut Meringue Kisses Sukatan Cawan)

Resepi Biskut Meringue Kisses Sukatan Cawan – Berikut adalah beberapa tips yang berguna untuk biskut meringue resepi simple dibawah ini:

  • Gunakan ekstrak vanila berkualiti tinggi untuk memberikan aroma yang kaya dan autentik pada biskut Meringue Kisses.
  • Panggang biskut pada suhu rendah untuk memastikan mereka kering dan keras di luar, tetapi masih lembut di dalam.
  • Pantau masa pemanggangan dengan teliti. Masa yang tepat memastikan biskut Meringue Kisses kekal rangup dan tidak terlalu kering.
  • Biarkan biskut sejuk sepenuhnya sebelum disimpan dalam bekas kedap udara untuk memastikan kelembutan dan kelembapan mereka terpelihara.

Tags:

You might also like these recipes

Leave a Comment