Resepi Biskut Mazola Guna 4 Bahan Simple Terkini 2024

Posted on

Resepi Biskut Mazola Guna 4 Bahan Simple – Dalam zaman yang pantas gila ni, mencari resepi yang senang nak buat tapi sedap memang boleh buat kepala pening.

Bagi peminat biskut, selalu kita terperangkap dengan resepi-resepi yang memerlukan macam-macam bahan dan masa yang lama nak siap.

Tapi jangan risau! Dalam artikel ni, kami nak kongsi dengan anda resipi biskut mazola guna 4 bahan simple, yang mana semua bahan tu senang nak dapat.

Anda mesti terkejut betapa sedapnya biskut ni, walaupun resepi dia ringkas! Jadi, mari kita teruskan untuk belajar cara nak buat resep biskut mazola guna 4 bahan simple sedap ni.

Anda juga bisa semak resepi di sini dan tempat makan best di sini.

Bahan Biskut Mazola Guna 4 Bahan Simple

imej Bahan Biskut Mazola Guna 4 Bahan Simple
imej Senarai Bahan Biskut Mazola Guna 4 Bahan Simple (Gambar biskut mazola guna 4 bahan simple)

Resepi Biskut Mazola Guna 4 Bahan Simple – Resepi biskut mazola guna 4 bahan sedap pada biskut mazola guna 4 bahan resepi homemade kami senaraikan dibawah ini,

 • 2 1/2 cawan tepung gandum – diayak
 • 1/2 cawan gula icing – diayak
 • 2 cawan kacang tanah kisar – goreng dulu tanpa minyak. kemudian kisar
 • 1 cawan minyak jagung

Bahan hiasan:

 • Kuning telur secukupnya
 • Kacang tanah goreng secukupnya

Cara Buat Biskut Mazola Guna 4 Bahan Simple

imej Cara Buat Biskut Mazola Guna 4 Bahan Simple
imej Cara Membuat Biskut Mazola Guna 4 Bahan Simple (Biskut mazola guna 4 bahan simple recipes)

Resepi Biskut Mazola Guna 4 Bahan Simple – Cara buat biskut mazola viral guna 4 bahan pada resepi biskut mazola guna 4 bahan mudah kami senaraikan dibawah ini,

 1. Satukan tepung, gula dan kacang kisar. Kacau sebati.
 2. Tuangkan minyak jagung sedikit demi sedikit sambil menguli adunan hingga jadi doh yang boleh dikepal. Tak perlu habiskan minyak jika doh telah cantik.
 3. Bulatkan doh, tekan sedikit dan letak kacang tanah di atasnya. Sapu kuning telur dan bakar hingga masak antara suhu 150C – 180C selama 20-25 minit bergantung pada ketuhar masing-masing.
 4. Jika nak buat banyak, gandakan adunan.

Nota (Resepi Biskut Mazola Guna 4 Bahan Simple)

Resepi Biskut Mazola Guna 4 Bahan Simple – Berikut adalah beberapa tips yang berguna untuk resepi biskut mazola 4 bahan simple dibawah ini:

 • Apabila mencampur adunan, pastikan anda tidak mengacau terlalu lama. Sekadar campurkan bahan sehingga mereka tercampur rata. Terlalu banyak mengacau boleh membuat biskut menjadi keras.
 • Selepas biskut sejuk, simpan dalam bekas kedap udara untuk mengekalkan kesegaran. Anda juga boleh menggantungkan resepi ini sebagai hadiah yang menarik.
 • Jangan takut untuk mencuba pelbagai perisa seperti esen almond atau esen lemon untuk memberikan variasi rasa kepada biskut Mazola anda. Selamat mencuba resipi biskut mazola guna 4 bahan simple!

Tags:

You might also like these recipes

Leave a Comment