Resepi Biskut Coklat Rice Sukatan Cawan Terkini 2024

Posted on

Resepi Biskut Coklat Rice Sukatan Cawan – Selamat datang dalam dunia kehangatan dan kelezatan!

Dalam artikel kali ni, kita nak kongsi resepi yang memang boleh buat anda terpegun iaitu resepi biskut coklat rice rangup sukatan cawan.

Biskut coklat urai resepi simple ni tak hanya cantik mata dengan coklat rice yang menarik, tapi juga boleh buat lidah anda teruja dengan rasa yang memanjakan selera.

Gunakan sukatan cawan sebagai panduan, resepi biskut chocolate rice ball sukatan cawan ni tak susah nak ikut, tambah lagi bagi yang suka mencuba benda baru.

Jom kita terjah dapur dan kongsi rahsia untuk hasilkan biskut coklat rice yang lembut, berkrim, dan pasti dapat menawan hati semua peminat kuih.

Sedia untuk menyelami dunia keharuman dan kelembutan biskut yang tak terlupakan? Jom kita bersama-sama merasai keajaiban biskut raya coklat rice resepi viral ini!

Anda juga bisa semak resepi di sini dan tempat makan best di sini.

Bahan Biskut Coklat Rice Sukatan Cawan

imej Bahan Biskut Coklat Rice Sukatan Cawan
imej Senarai Bahan Biskut Coklat Rice Sukatan Cawan (Gambar Biskut Coklat Rice Sukatan Cawan)

Resepi Biskut Coklat Rice Sukatan Cawan – Resipi biskut coklat rice sukatan cawan pada biskut coklat rice resepi homemade kami senaraikan dibawah ini,

 • 200 gm tepung gandum
 • 150 gm gula halus
 • 100 gm gula ising
 • 50 gm tepung naik sendiri
 • 50 gm kelapa parut
 • 50 gm coklat urai
 • 1 cawan gajus – dikisar halus
 • 1 sudu kecil esen vanilla
 • 2 biji kuning telur

Cara Buat Biskut Coklat Rice Sukatan Cawan

imej Cara Buat Biskut Coklat Rice Sukatan Cawan
imej Cara Membuat Biskut Coklat Rice Sukatan Cawan (Biskut Coklat Rice Sukatan Cawan Recipes)

Resepi Biskut Coklat Rice Sukatan Cawan – Cara buat biskut coklat rice sukatan cawan pada resepi biskut coklat urai sukatan cawan kami senaraikan dibawah ini,

 1. Pukul mentega dan gula ising hingga berkerim
 2. Masukkan kuning telur dan kacau rata
 3. Kemudian masukkan tepung jagung,tepung naik sendiri,asen vanilla,kelapa parut dan coklat urai,taburkan badam dan uli adunan hingga sebati
 4. Masukkan adunan kedalam mangkuk kertas dan bakar dalam ketuhar dalam suhu 180c selama 15 minit.
 5. Resepi biskut raya coklat rice sukatan cawan siap !

Nota (Resepi Biskut Coklat Rice Sukatan Cawan)

Resepi Biskut Coklat Rice Sukatan Cawan – Berikut adalah beberapa tips yang berguna untuk resepi biskut coklat rice ball sukatan cawan dibawah ini:

 • Apabila membentuk biskut, pastikan anda memadatkan dengan lembut tetapi rata. Ini akan membantu biskut mempunyai struktur yang kemas dan seragam ketika dipanggang.
 • Berikan jarak yang mencukupi antara setiap biskut di atas loyang untuk mengelakkan pelekatan semasa proses pemanggangan. Ini juga memastikan biskut berkembang dengan baik.
 • Simpan biskut coklat rice dalam bekas kedap udara untuk mengekalkan kelembutan dan kelembapan. Ini juga membantu biskut kekal segar lebih lama. Selamat mencuba resep biskut coklat rice sukatan cawan !

Tags:

You might also like these recipes

Leave a Comment